Een restschuld?? Wat nu??

Door de waardedalRestschuldfinancieringing van veel woningen de afgelopen jaren staan veel huizen “onder water”. Bij verkoop van een huis blijft er dus een restschuld over. Dit belemmert veel mensen in het aankopen van hun volgende woning en zorgt er voor dat mensen weinig doorstromen. Wettelijk is nu geregeld dat het mogelijk is om de restschuld mee te financieren, terwijl de rente nog steeds aftrekbaar is.

Zowel met als zonder NHG is het mogelijk om een restschuld op de oude woning mee te financieren. De rente hierover is voor maximaal 15 jaar aftrekbaar. De meeste banken willen daarom dan ook dat u de restschuld versneld in 15 jaar aflost. Dit middels een annuïtaire of lineaire aflossing.

Als de hypotheek op uw oude woning was afgesloten met NHG dan kunt u onder voorwaarden de restschuld ook met NHG meefinancieren in uw nieuwe hypotheek. NHG stelt dat de restschuld in de kortst mogelijke tijd moet worden afgelost. Als dit op basis van uw inkomen kan in 6 jaar, dan moet het in 6 jaar afgelost worden. Het kan ook zijn dat het op basis van het inkomen in 20 jaar moet. Dit is een zeer specifieke berekening die we graag voor u uitvoeren.

Kortom: Een restschuld hoeft niet altijd een belemmering te zijn om naar een nieuwe woning te gaan kijken. Wel zijn de regels behoorlijk specifiek en zijn de maandlasten vaak hoger dan voor een normale hypotheek. Berekeningen voor een restschuldfinanciering zijn behoorlijk ingewikkels. Laat u daarom altijd voorlichten bij Orsel HypotheekAdvies. Maak vrijblijvend een afspraak via 0599-658829 of info@orseladvies.nl. Graag tot ziens!

Altijd eigen geld nodig bij het kopen van een huis??

geldDe regering heeft al een paar jaar geleden aangegeven dat er minder geleend moet worden ten opzichte van de waarde van de woning. Stapsgewijs wordt het percentage “kosten koper” dat u mee kunt financieren aangepast. In 2015 is dit percentage aangepast naar 103% van de marktwaarde van het huid. De meeste banken hebben dit ook vertaald naar 103% van de koopsom van een huis.

Daar zijn echter wat uitzonderingen op. NHG geeft aan dat u 106% van de koopsom mag lenen, tot een maximum van 103% van de marktwaarde. Soms worden woningen (iets) lager verkocht dan de waarde. Indien dat het geval is, mag onder NHG dus 106% van de koopsom geleend worden; in de meeste gevallen voldoende om de kosten koper volledig te kunnen voldoen. Helaas werken de meeste banken daar niet mee; ze gaan tot maximaal 103% van de koopsom verstrekken. Er zijn echter een aantal geldverstrekkers die dit WEL doen. Ook zonder NHG kan deze regel voor u gelden, bijvoorbeeld in het geval van een (kleine) verbouwing.

Niet altijd hoeft u dus eigen geld mee te nemen bij het aankopen van uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak bij Orsel HypotheekAdvies en laat u voorlichten over de mogelijkheden. U kunt ons bereiken op 0599-658829 of info@orseladvies.nl. Graag tot ziens!

Onze aankoopactie is terug!

Wegens succes opnieuw aangeboden!

Nu de huizenmarkt weer aantrekt is het weer tijd voor onze aankoopactie.

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwe woning, krijgt u nu gratis onze aankoopbegeleiding. Onze adviseur gaat met u mee naar de woning kijken en doet de onderhandelingen voor u. Deze service kost normaal € 500,-, maar is nu dus geheel GRATIS! U blijft de opdrachtgever, maar wij doen het werk voor u.

Nieuwsgierig geworden? Bel ons voor een afspraak (0599-658829), en kijk wat we voor u kunnen doen!