Altijd eigen geld nodig bij het kopen van een huis??

geldDe regering heeft al een paar jaar geleden aangegeven dat er minder geleend moet worden ten opzichte van de waarde van de woning. Stapsgewijs wordt het percentage “kosten koper” dat u mee kunt financieren aangepast. In 2015 is dit percentage aangepast naar 103% van de marktwaarde van het huid. De meeste banken hebben dit ook vertaald naar 103% van de koopsom van een huis.

Daar zijn echter wat uitzonderingen op. NHG geeft aan dat u 106% van de koopsom mag lenen, tot een maximum van 103% van de marktwaarde. Soms worden woningen (iets) lager verkocht dan de waarde. Indien dat het geval is, mag onder NHG dus 106% van de koopsom geleend worden; in de meeste gevallen voldoende om de kosten koper volledig te kunnen voldoen. Helaas werken de meeste banken daar niet mee; ze gaan tot maximaal 103% van de koopsom verstrekken. Er zijn echter een aantal geldverstrekkers die dit WEL doen. Ook zonder NHG kan deze regel voor u gelden, bijvoorbeeld in het geval van een (kleine) verbouwing.

Niet altijd hoeft u dus eigen geld mee te nemen bij het aankopen van uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak bij Orsel HypotheekAdvies en laat u voorlichten over de mogelijkheden. U kunt ons bereiken op 0599-658829 of info@orseladvies.nl. Graag tot ziens!